Amari design, bakgrunn

Jeg syr på hobbybasis og målet for min butikk er først og fremst å dekke de relativt store utgiftene jeg har med denne hobbyen. Men også å få litt igjen for alt arbeidet som ligger bak ett design/plagg.  Hvis det en gang viser seg at det er mulig å leve av det jeg produserer, vil det være en stor bonus. Stoffprisene i Norge er høye, det er ikke uvanlig med en meterpris på 400 kr. Jeg er også opptatt av kvalitet, og er kresen når jeg handler. Jeg syr kun av stoffer jeg har kjøpt selv.  Jeg streber etter å bruke naturmaterialer i så stor grad som mulig, og benytter hovedsaklig stoffer i ull, lin og bomull. De fleste stoffer har en liten andel av kunststoffer, både pga holdbarhet og andre egenskaper, som f.eks strekkbarhet. 

 

Av utdannelse er jeg sykepleier, men har litt skolering fra linjen, "søm, tegning, form og farge" jeg gikk på 80 tallet. Ellers er jeg selvlært. Jeg lærer stadig noe nytt, og er åpen for nye teknikker og tips. 

Ingen av mine plagg er helt like og "kunstnerisk frihet" til å utforme plagg er en betingelse.

Min logo har jeg laget selv. Det er en katt (bengalkatt) med forkortelse av mitt navn. Hvorfor jeg valgte katt, er fordi min familie og jeg er veldig glad i katter, vi har ett eget bengal-oppdrett med flere avlskatter :)

Amari-designs signaturfarger er orange og grønt. Det betyr ikke at jeg kun designer/syr plagg i disse fargene, men at enkelte detaljer i noen plagg kan ha disse fargene.

logoamaridesignbengalnyest.png
Trykk 
  • Facebook
  • Instagram

I tillegg til søm, driver jeg litt med trykk på tekstiler. Både vinyltrykk og sublimeringsteknikk. Venylskjæring bruker jeg både til å dekorere plagg, men også gjenstander som f.eks personlige julekuler jeg lager før jul. 

Sublimering bruker jeg først og fremst når flerfargede design/bilder skal overføres til ett plagg via en sublimeringsprinter og trykkpresse.

Design

En del av plaggene jeg syr, er laget ut i fra mønster jeg har laget selv. Mine design er  inspirert egne minner, av klær jeg ser i bruk og mønster andre designere har laget.

 

Jeg produserer ikke egne mønstre for salg.

I tillegg syr jeg mye med mønster fra andre designere. Eksempel på designere jeg har brukt en del er:

Kristin Thorsnes, forfatter av "Helt spesiell" bøkene, Hallonsmula, Ida Victoria, Tine Solheim, Stine S. Ommedal, onion, burda, Trine Solberg, Minikrea.

logo.jpg