logoutenamariasgråbakgrunn_edited.png

Symaskiner

logoutenamariasgråbakgrunn_edited_edited

Hvordan velger du rett symasin til ditt behov?

:)

Vi vil forhandle symaskiner fra  flere anerkjente produsenter . Vår første levering av symaskiner kom fra den Italienske produsenten Necchi! Vi har  også fått inn flere Brothermaskiner. Vi  håper også å føre symaskiner Janome og Babylock etter hvert.

Vi tilbyr opplæring/innføring i symaskinens funksjoner, i fysisk i butikk, ved kjøp av symaskin hos oss!

En liten innføring i de vanligste symaskintypene :

- Vanlig symaskin:

Syr rettsøm og siksakk, mange vanlige symaskiner har i tillegg flere ulike nytte- og dekorsømmer. Man kan få både mekaniske og elektroniske varianter av vanlig symaskin. 

Overlockmaskin:
Bruker oftest 2 nåler og har 2 gripere/undertråder. Maskinen syr rettsøm, kaster over og kutter stoffet i en operasjon. Sømmen er elastisk og egner seg til elastiske stoffer. Prisene ligger på fra rundt 4 000 kr og oppover

Cover maskin/coverstitch:

 Bruker oftest 2-3 nåler og en griper/undertråd. Noen covermaskiner har også topstitch, en dekorsøm som vises på rettsiden av stoffet.

Covermaskinene brukes til å legge opp plagg, mange bruker dem også til å sy på kantbånd ved hjelp av ett kantbåndsapparat. En vanglig symaskin utstyrt med en tvillingnål, kan også brukes til coversøm.

Der finnes også kombinerte maskiner som har både overlockfunksjon og coverfunksjon. Dette er kjekt hvis man f.eks har lite plass siden man får to maskiner i en. Mange synes liker imidlertid å ha en maskin av hver, siden det kan ta litt tid å skifte fra den ene funksjonen til den andre.

Coversømen er også elastisk og egner seg derfor også til å sy i elastiske stoffer

Broderimaskiner:

Maskiner som kan brodere. Stoffet festes i en ramme og maskinen programeres til å sy ønsket søm, eller man kan frihåndsbrodere. De fleste maskiner til hjemmebruk, har en overtråd, og man må dermed bytte tråd for hver farge man skal benytte i broderiet. Broderimaskiner kan man få i alle prisklasser! Fra ca 10 000 kr til over 100 000. 

Det finnes også kombinerte broderimaskiner. Dvs at maskinen kan brukes som vanlig maskin i tillegg til å brodere med, hvis man tar av rammen og annet utstyr beregnet på brodering. Kombimaskinene er oftes en del dyrere enn rene broderimaskiner.

Brother Logo Blue_edited.jpg
NecchiLogo1628597741_scaled.png